Highland Laren Mode

“De overname is vakkundig afgerond. Over de samenwerking ben ik dan ook zeer tevreden en ik heb Byfusion ook aanbevolen bij de wederpartij, mochten zij in de toekomst ondersteuning zoeken bij eventuele bedrijfsovernames.”

Highland Laren Mode is een exclusieve modezaak voor zowel heren- als dameskleding. De heer Spruyt was de oprichter en jarenlang uitbater van de winkel in Laren. Eerder exploiteerde hij ook vestigingen in Hilversum en Bussum. Vanwege zijn leeftijd vond hij het op een gegeven moment tijd om wat anders te gaan doen. Hij ging op zoek naar een koper. Ook zocht hij een partij om de bedrijfsovername in goede banen te leiden. Via internet kwam hij terecht bij Byfusion.

highland-laren-modenOndanks de hulp van Byfusion bleek het vinden van een koper een lastige opgave. De heer Spruyt: “Het heeft uiteindelijk 5 jaar geduurd voordat we een koper vonden. Gedurende die 5 jaar ben ik vol overgave blijven werken aan de winkel. Ik vond ook dat ik dat moest doen. Voor het personeel en om de zaak aantrekkelijk te houden voor verkoop. Ik heb zelf actief deelgenomen in het vinden van een koper. Dit door veel e-mails en brieven te versturen. Via deze weg bereikte ik uiteindelijk de juiste partij op het juiste moment. Een groothandel die flink in de lift zat en eerder al andere winkels had overgenomen.”

De heer Spruyt: “Bij het verdere traject had Byfusion de touwtjes strak in handen. Zij leidden de onderhandelingen op een duidelijke en professionele wijze. De contracten werden goed in orde gemaakt en het contact met zowel Marcel de Jong als Gijs Schermer verliep zeer prettig. Ook de wederpartij kon de werkwijze van Byfusion zeer waarderen. Zodoende is de overname uiteindelijk vakkundig afgerond. Over de samenwerking ben ik dan ook zeer tevreden en ik heb Byfusion ook aanbevolen bij de wederpartij, mochten zij in de toekomst ondersteuning zoeken bij eventuele bedrijfsovernames.”

Highland Laren Mode is in augustus 2012 definitief overgenomen. De heer Spruyt: “In mei hebben we de overname in gang gezet. We hebben alles stapsgewijs gedaan en in augustus was alles definitief. Sindsdien houd ik me bezig met andere dingen. Via het internet handel ik in wijnen en andere zaken, en ik help mijn vrouw met haar onderneming. Ze importeert modeaccessoires uit Italië. Het is hobby combineren met werk. Dankzij de overname heb ik nu de tijd en mogelijkheid om dit te doen.”