ByFusion_Fusies

Fusie en overname

Byfusion begeleidt het volledige traject bij fusie, overname en verkoop van de onderneming. Alles draait om kennis van potentiële kopers, timing en inzicht in de markt. Wij zoeken naar de best mogelijke prijs en de perfecte match tussen koper en verkoper. Hoe Byfusion dat doet? Hierbij een kort inzicht in ons stappenplan:

De Bedrijfsscan
Wij duiken de jaarrekening en cijfers in. Daar halen wij relevante informatie uit; informatie voor de juiste waardering. Wij kijken naar activa, voorraden, en meer. Op basis daarvan doen wij een waardering en uit deze waardering ontstaat de mogelijke verkoopprijs.

Byfusion streeft samen met u naar de ideale verkoop: de best mogelijke prijs, en een goede match tussen verkoper en koper.

Het overnametraject
Na de voorbereiding volgt het overnametraject. Is de overnamepartij niet bekend? Dan helpt Byfusion met het benaderen van marktpartijen.

Het informatiememorandum
Hierbij krijgt de koper inzicht in het bedrijf, de mogelijke verkoopprijs en relevante bedrijfsgegevens. Byfusion bemiddelt over de voorwaarden, de prijs en de overnamecondities.

Is uw bedrijf verkoopklaar?
Byfusion zorgt dat de onderneming op het moment van de verkoop in optimale conditie is. Denk hierbij aan zaken van juridische, fiscale, (administratief-)organisatorische en economische aard.

Onze adviseurs weten door jarenlange ervaring als geen ander waar de onderneming aan moet voldoen. Met onze hulp is uw bedrijf in topcondtie en klaar om overgenomen te worden!

Het afrondingstraject
De feitelijke afspraken leggen wij hier vast. Ook bespreken wij de coördinatie van het due diligence onderzoek en het opstellen van de juridische contracten.

Byfusion zet een extra stap bij!
Na de verkoop is het nog niet klaar. Met ons bent u het hele traject verzekerd van steun en betrokkenheid. Dus ook tijdens After Sales kunt u op ons rekenen.