“Mijn droom is uitgekomen. Mede dankzij Byfusion.”

Na een carrière als chef-kok vond Bas Wirtz het tijd om een eigen zaak te openen. Zijn oog viel op een restaurant in Haarlem. Byfusion adviseerde Wirtz bij de aankoop, verzorgde de waardebepaling, voerde de onderhandelingen en hielp bij het vinden van een financier. En dat alles binnen zes weken. “Byfusion werkt snel, doelgericht en transparant”.

fierAl van jongs af aan is koken zijn lust en leven. Niet voor niets werkte Bas Wirtz (32) twaalf jaar lang als chef-kok in Den Haag en Leiden. Maar vooral de laatste jaren droomde Wirtz van een eigen zaak. Hij zocht contact met horecamakelaars en kwam terecht bij een restaurant aan de Lange Veerstraat in Haarlem. “Een mooie zaak op een fraaie locatie. In een geweldige stad, bovendien. Na mijn eerste bezoek was ik zó enthousiast dat ik de volgende dag opnieuw ben gaan kijken, ditmaal samen met mijn vriendin. En ook zij zag het helemaal zitten.”

Vervolgens ging Wirtz op zoek naar een adviseur. Via de Kamer van Koophandel kwam hij terecht bij Byfusion Zuid-Holland. “Het kennismakingsgesprek met Marcel de Jong gaf mij direct een goed gevoel”, vertelt Wirtz. “Ik heb dan ook niet lang geaarzeld. Byfusion ging vrijwel meteen aan de slag met een bedrijfsonderzoek en kwam kort daarna met een waardebepaling. Hoewel de vastgestelde waarde behoorlijk ver onder de vraagprijs lag, ging de verkoper toch akkoord. De professionele aanpak en gedegen onderbouwing speelden daarbij een belangrijke rol Byfusion was heel stellig. Meer was het bedrijf gewoon niet waard.”.

Het vinden van een financier bleek vervolgens een lastige klus. “Banken zijn over het algemeen niet erg happig op het financieren van horecagelegenheden”, licht Wirtz toe. “Maar gelukkig lag er een goed ondernemingsplan. Grotendeels door mijzelf geschreven, maar door Byfusion aangescherpt. Zo wisten we de bank toch over de streep te trekken.”

In juli 2008 was het dan zover: Fier opende zijn deuren. Een gezellig restaurant met een moderne, Frans georiënteerde keuken en een perfecte service. Wirtz: “Mijn droom is uitgekomen. Mede dankzij Byfusion.”